Версія для друку
П'ятниця, 05 січня 2024 19:24

Запрацює проєкт «Офіцер служби освітньої безпеки»

На робочій нараді у районній державній адміністрації обговорили впровадження  пілотного  проєкту «Офіцер служби освітньої безпеки», який розпочнеться в закладах освіти області з метою забезпечення безпеки дітей під час освітнього процесу.

До повноважень поліцейського буде входити забезпечення пропускного режиму, комунікація з екстреними службами, виклик поліції та особисте реагування на правопорушення для їх припинення, профілактичні бесіди з дітьми тощо.

Претендентами на відбір можуть бути чоловіки віком 18-26 років та жінки.

Кандидати мають бути несудимі та, щонайменше, з повною загальною середньою освітою.

Навчальна програма для їх підготовки  розроблена і навчання триватиме за формулою 4+2: 4 місяці навчання та 2 місяці практичних тренувань.

Кандидати, які пройдуть відбір, отримають від МВС екіпірування та бодікамери. Відео з цих нагрудних камер буде зберігатися на серверах поліції.

«Забезпечити безпеку для наймолодших жителів району має бути в пріоритеті для керівників територіальних громад. Ми маємо створити комфортне безпекове середовище для дітей та учнів»,- наголосив у своєму виступі начальник районної військової адміністрації Юрій Лобач.

Переглядів 1277

Галерея зображень