16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Педагогів району вчили навчати «по-новому»
    Понеділок, 11 червня 2018 13:59

    Педагогів району вчили навчати «по-новому»

    Нещодавно завершилася третя, остання сесія підвищення кваліфікації вчителів початкових класів, які у 2018-2019 н.р. викладатимуть у 1 класах і будуть впроваджувати новий Державний стандарт початкової освіти.

    Із 4 по 8 червня вчителі проходили курс навчання в НВК “ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцей” с.Зимне під керівництвом обласних та районних тренерів НУШ.

    Матеріалом про особливості психічних і пізнавальних процесів шестирічок, формування емоційного інтелекту дитини розпочала третю сесію тренер Руслана Соколовська.

    У ході навчання, присутні ознайомилися й з поняттям множинного інтелекту, склали особистісні графіки розвитку різних сфер інтелекту.

    Дослідження та формування соціальних навичок школярів практично продемонструвала тренер Оксана Будцева, яка провела для вчителів урок інтегрованого курсу «Я досліджую світ».

    Також досвідом викладання інтегрування навчальних предметів в курсі «Я досліджую світ», проведення ранкового кола, організації кооперативного навчання, використання нового навчально-методичного матеріалу поділились і вчителі перших класів Нововолинської ЗОШ №6 Тетяна Тертична та Галина Хомук, які ще із  вересня 2017 року працюють в рамках всеукраїнського експерименту «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення початкової освіти в умовах реалізації нового Держстандарту початкової освіти», та вже мають цінні практичні напрацювання.

    Учасники тренінгу вчилися реалізовувати діяльнісний підхід на уроках навчання грамоти (читання, письмо, креативне письмо), математики (маніпуляції з предметами, задачі), знайомилися з освітнім потенціалом гри з LEGO та методикою компетентісного навчання “Шість цеглинок“.

    Про нові аспекти процесу оцінювання першокласників, формувальне вербальне оцінювання, відстеження індивідуальних досягнень дитини та технологію портфоліо розповіла гість тренінгу, обласний тренер НУШ Лариса Никитюк.

    Своєю чергою методист відділу з питань управлінської діяльності та інклюзивної освіти ВІППО Світлана Романюк визначила особливості роботи з дітьми з особливими освітніми потребами, зміст індивідуальної програми розвитку такої дитини в умовах навчального закладу та розкрила механізми надання додаткової підтримки вчителю.

    Логічним підсумком напруженої п’ятиденної роботи стало представлення кожною групою кейс-презентації з обраного актуального питання тренінгу, яка наочно продемонстувала набутий під час дистанційного та очного навчання досвід і навички майбутніх вчителів Нової української школи.

    Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації

    Переглядів 3570
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua