16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Наталія Василець: Пам’ятаймо! Той, хто захищає свою землю – завжди перемагає
    Середа, 09 травня 2018 13:52

    Наталія Василець: Пам’ятаймо! Той, хто захищає свою землю – завжди перемагає

    Багато років минуло від незабутнього травня 1945 року, але й сьогодні величний подвиг захисників-визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народу.

    У цей день ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни та підняли країну з руїн у повоєнні роки.

    Відтак, сьогодні, 9 травня 2018 року, у День перемоги на площі Героїв  міста Володимира-Волинського відбулися урочисті збори, за участю ветеранів, духовенства усіх конфесій, представників органів влади, установ та організацій, учнівської молоді та громадськості.

    Присутні хвилиною мовчання вшанували тих, кого немає серед нас в урочистий та скорбний день, тих – хто не пройде в колонах сивочолих ветеранів. З глибокою вдячністю схилили голови перед загиблими воїнами у Другій світовій  війні та  воїнами, які  у ХХІ столітті ціною життя боронили територіальну цілісність  України.

    У пам'ять про них учасники мітингу поклали квіти  до обеліска Слави та дошки пам’яті загиблим учасникам АТО.

    Духовенство УПЦ КП, УПЦ та римо-католицької церкви відслужили екуменічну панахиду за полеглими.

    Зі словами щирої вдячності, привітань та побажань міцного здоров'я до ветеранів – визволителів звернулася голова райдержадміністрації Наталія Василець:

    -  Щиро дякую вам, дорогі ветерани, за те, що відстояли нашу землю тоді, 73 роки тому, за те, що підняли країну із руїни, дали можливість нам, вашим дітям та онукам, вдихнути на повні груди аромат перемоги.

    А також зазначила, що разом із радістю сьогоднішнього дня ми розділяємо і гіркий полин втрати, адже надзвичайно дорогу ціну заплатив наш український народ за перемогу у запеклій війні 39-го – 45-го років. Мільйони життів українців обпалила вона чорним полум’ям пожеж та руїни, залишивши по собі тисячі солдатських могил, відібравши життя десятків мільйонів українських воїнів та мирних жителів. Володимирщина також сплатила їй свою страшну данину. Але кожен, хто впав на бранному полі за свободу України для нас живий доти, доки жива пам’ять про них.

    - На жаль, на нашу мирну землю знову прийшла війна, і рідним та близьким нам людям прийшлося взяти до рук зброю, аби захистити Батьківщину від агресора. Сьогодні на їхні плечі покладена важлива місія – вдень і вночі відстоювати кожен клаптик української землі, незважаючи на всі складнощі, - резюмувала очільниця району. – А пам’ять про подвиги переможців Другої світової та вдячність нинішнім ветеранам АТО– це те, що об’єднує в ці дні всіх нас, українців. Ми вже давно насправді заслужили на мир та спокій. Тож нехай вони панують в кожному домі і в кожному серці!

    Також ряд заходів з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбулося й у населених пунктах району.

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

    .

    Переглядів 4138
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua