18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Розповіли про перспективи вугільної галузі Волині
    Понеділок, 04 грудня 2017 16:23

    Розповіли про перспективи вугільної галузі Волині

    Виплата заробітної плати та погашення заборгованості перед шахтарями – завдання №1 для виконавчої вертикалі влади до кінця поточного тижня. Про це повідомили сьогодні, 4 грудня 2017 року, під час оперативної наради в голови облдержадміністрації Володимира Гунчика.

    Керівник найвищої виконавчої гілки влади в області розповів про результати робочої поїздки до Києва та зазначив, що проблему заборгованості заробітної плати перед працівниками волинських шахт обговорено під час робочої зустрічі із першим заступником міністра енергетики та вугільної промисловості України Галиною Карп. 

    Кошти виділені та, за попередньою інформацією, до кінця поточного тижня, у межах визначених асигнувань, заборгованість для працівників шахт «Бужанська» та №9 погасять.

    Окрім того, окреслили й організацію роботи вугільної галузі Волині у 2018 році. Так, Володимир Гунчик звернув увагу керівників Міністерства на необхідності нагального внесення змін і доповнень до структури Державного підприємства «Волиньвугілля».

    Майбутня реструктуризація передбачатиме створення єдиного шахтоуправління, де генеральний директор «Волиньвугілля», водночас, стане керівником шахти №10 – стратегічного підприємства, яке забезпечить розвиток вугільної галузі на Волині, а «Бужанка» та шахта №9 – будуть структурними підрозділами, їх керівники – заступниками гендиректора.

    За словами Володимира Петровича, така структура управління передбачатиме зміни порядку фінансування розбудови «десятки», адже облдержадміністрації переконує: кошти з департаменту Міністерства повинні находити безпосередньо на шахтоуправління, де прийматимуть конкретні рішення щодо подальшої розбудови шахти.

    - За такої ціни, яка є на вугілля зараз, цілком реально, упродовж 2018 року, вивести волинське шахтоуправління на рентабельну роботу, забезпечивши найперше, збільшення обсягів видобутку вугілля, – резюмував Володимир Гунчик.

    Голова облдержадміністрації наполягатиме на погодженні міністром енергетики та вугільної промисловості України Ігорем Насаликом внесення змін до структури ще до кінця 2017 року, аби розпочати прийдешній рік по-новому.

    Вже завтра, 5 грудня 2017 року, голова облдержадміністрації зустрінеться із керівниками шахт та представниками шахтарських колективів. За результатами зустрічі скерують подання профільному Міністру.

    - Дякую керівникам профспілок за те, що дослухались до пропозицій голови облдержадміністрації: шахтарі припинили страйк, піднялися на поверхню і вже у четвер третя зміна розпочала роботу. Спільними зусиллями ці питання можливо вирішити, – звернувся до шахтарів Володимир Петрович.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 4874
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua