19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Депутати облради «урізали» фінансування ветеринарної медицини
    Вівторок, 28 листопада 2017 07:44

    Депутати облради «урізали» фінансування ветеринарної медицини

    Ветеринарна медицина Волині переживає не найкращі часи: заборгованість із виплати заробітної платні, нестача молодих висококваліфікованих робітників, відсутність фінансування галузі тощо. Про це та багато іншого говорили сьогодні, 27 листопада 2017 року, під час оперативної наради в голови облдержадміністрації Володимира Гунчика.

    За словами начальника ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Богдана Лозинського, ветеринарна медицина краю представлена інспекторською ланкою (126 штатних одиниць, що фінансують із Держбюджету), а також безпосередньо виконавською, до складу якої  входять 18 лікарень ветеринарної медицини та 6 лабораторій. У складі лікарень функціонує 114 низових установ, де працює 217 спеціалістів із товаровиробниками та особистими селянськими господарствами. В середньому кожна установа обслуговує від 8 до 10 населених пунктів.

    – Ситуація в області вкрай складна. Найбільша проблема – це «кадровий голод». Сьогодні в управлінні зі 126 штатних одиниць більше 50 – вакантних. Ми могли би їх заповнити високофаховими спеціалістами, які працюють у виконавській ланці. Проте, якщо заберемо людей звідти, не буде кому робити всі необхідні заходи, які передбачені Середній вік працівників лікарень і лабораторій – 55 років, а оновлення щорічно становить менше ніж 0,5 відсотка від загальної кількості спеціалістів. Основна причина цьому – вкрай низькооплачувана та важка робота, – повідомив Богдан Васильович.

    Окрім того, головний ветеринар області зауважив, що у великотоварних господарствах оцінюють роботу відповідних спеціалістів від 10 до 30 тисяч гривень на місяць, натомість працівники клінік отримують лише 3200 гривень.

    Сліз зазначити, що днями, 23 листопада 2017 року, відбулося чергове засідання обласної ради, де ветеринари прохали передбачили часткове фінансування галузі: із 8,5 млн грн обранці громади виділили лише 3,5. Це дало змогу покрити заборгованість із виплати заробітної плати за вересень та частину жовтня.

    – Якщо сьогодні знищити ветеринарну службу в області, ми повністю зруйнуємо сільськогосподарський потенціал Волині, – додав Богдан Лозинський.

    Відтак, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області дав доручення начальнику головного управління Держспоживслужби в області ініціювати засідання профільної комісії обласної ради, де оприлюднити звіт роботи ветеринарної служби за 11 місяців 2017 року. Опісля ж – піднімати фінансові питання на бюджетній комісії. Разом із тим, необхідно говорити про плани на 2018 рік.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 3727
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua