19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>НАТО й надалі підтримуватиме суверенітет та територіальну цілісність України
    Середа, 15 листопада 2017 15:24

    НАТО й надалі підтримуватиме суверенітет та територіальну цілісність України

    Ось уже впродовж кількох днів до Волині прикута особлива увага міжнародної спільноти. Минулого тижня з робочою поїздкою в регіоні перебувала Надзвичайний та Повноважний Посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер. Учора, 13 листопада 2017 року, – Надзвичайний та Повноважний Посол Литви Марюс Януконіс. Нині ж, 14 листопада, – голова Представництва НАТО в Україні та директор Офісу зв’язку НАТО Александр Вінніков.

    Тож, перший заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Степанцов зустрівся з високоповажним гостем у стінах головної адмінбудівлі краю, аби обговорити сфери потенційного співробітництва. Передусім, посадовець подякував представнику Організації Північноатлантичного договору за візит, наголосивши, що з огляду на військові дії на сході держави – він є дуже важливим. Окрім цього, Олександр Борисович передав вітання від керівника найвищої виконавчої гілки влади в області Володимира Гунчика.
    По тому слово взяв голова Представництва НАТО в Україні. Пан Вінніков зізнався – нагоду побувати на рідній землі знаменитої Волинської поетеси Лесі Українки отримав вперше. Щодо часу, котрий провів у поліському краї, то він – більш ніж корисний. Так, 13 листопада цього року у рамках Молодіжного євроатлантичного безпекового форуму для студентів Волині, Рівненщини та Львівщини, що відбувся у Луцьку, чоловік спілкувався із молодими людьми на тему євроатлантичних прагнень України. Сьогодні ж, 14 листопада, – радий можливості зустрітися з керівництвом міста Луцька та області.

    Окреслюючи основні сфери діяльності НАТО в Україні, Александр Вінніков зазначив, що організація продовжує надавати потужну політичну та практичну підтримку державі. Більш того, наголосив голова Представництва, з початком російської агресії вона збільшилася у кілька разів. Про це, зокрема, мова йшла під час дводенного візиту Генерального Секретаря НАТО Єнса Столтенберга до України в липні цього року. Варто зауважити, що тоді ж разом із ним Київ відвідали посли 29 країн-членів НАТО, які входять до Північноатлантичної ради – органу, що відповідає за прийняття рішень.
    Головне, на чому акцентував увагу Пан Вінніков, – представники НАТО підтримували суверенітет і територіальну цілісність України, не визнавали незаконну анексацію Криму й військові дії Росії на Донбасі та продовжуватимуть це робити надалі.

    Разом із тим, Представництво НАТО в Україні пропонує реалізацію заходів Комплексного пакету допомоги для нашої держави, котрий включає у себе 40 різноманітних програм та ініціатив. Слід зауважити, що надається зазначена підтримка у рамках двох основних напрямків: дорадчого та практичного.
    Головна мета – сприяти імплементації на теренах України реформ, зокрема у сфері безпеки й оборони, беручи за основу стандарти Організації Північноатлантичного договору. З-поміж них основними є дотримання стандартів демократії, прав людини, належного врядування, а також – цивільний контроль та демократичний нагляд.

    Щодо технічної допомоги, то НАТО надає її через 10 трастових фондів із загальним бюджетом у 40 млн євро у таких сферах як кібер-безпека, логістика й комунікації, медична реабілітація тощо.

    – Ми охопили більше 2000 медпрацівників України відповідним навчанням, – серед усього підкреслює Александр Вінніков. – Також забезпечили 6 медичних установ необхідним обладнанням і посприяли тому, щоб 200 пацієнтів змогли пройти лікування у країнах НАТО.

    По тому, перший заступник голови облдержадміністрації розповів представнику НАТО в Україні про особливості перебігу реформ на Волині та аспекти транскордонного співробітництва з державами, що межують із областю – Польщею та Білоруссю.

    Відтак, Олександр Борисович зупинився на перших перемогах складного процесу упровадження реформ у межах усього лиш одного регіону. Як-от, створення 39 об’єднаних громад, 3 госпітальних округів, опорних шкіл натомість «сімейних», де представники однієї родини навчають усього лиш кількох дітей, переформатування вищої профтехосвіти, а саме – переорієнтація на підготовку тих спеціалістів, котрих потребує бізнес, тощо.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 4863
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua