16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Володимир Гунчик: становище неповносправних – лакмусовий папірець суспільства
    П'ятниця, 02 грудня 2016 15:19

    Володимир Гунчик: становище неповносправних – лакмусовий папірець суспільства

    Спортсмени-паралімпійці, й волиняни зокрема, – гордість всієї України. Вони, як ніхто інший, своїми здобутками щоразу доводять не лише любов до обраної справи та до батьківщини, а власну ідентичність, міцність, та колосальний душевний стрижень. Вони, а також громадські діячі, діячі культури й представники інших сфер діяльності  з неповносправних – приклад того, як  випробування гартують, а не ламають. Принагідно хочу згадати легендарного Ніка Вуйчича – чоловіка, котрий, не маючи ні рук, ні ніг, об’їздив з власними мотиваційними лекціями всю земну кулю й спільно з українськими парламентарями під куполом Верховної Ради молився за Україну.

    Звісно, не кожен, кому волею долі судилося жити з обмеженими можливостями, здатен демонструвати таку силу волі й духу. А відтак, у справі допомоги таким людям надзвичайно важлива роль держави й суспільства загалом. Від того, як ми ставимося до тих, кому складно, залежить рівень цивілізованості суспільства. Становище неповносправних – своєрідний лакмусовий папірець. Тому закликаю волинську громаду не бути байдужою до людей з особливими потребами й пам’ятати про них щодня, а не згадувати з нагоди Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями. Їм не потрібно чогось особливого, лише можливість жити серед людей, бути в суспільстві і відчувати себе його частиною. І завдання влади зробити для цього максимально.

    Переконаний, що кроки офіційних державних структур багатьох країн, громадських організацій і громадянської позиції не байдужих до проблем інвалідів людей, були не марними або ж формальними. Нині проблеми людей з особливими потребами переведено в площину активних практичних рішень. Щиро дякую усім, хто працює з тими, кому потрібна особлива підтримка, хто вболіває, відстоює їхні інтереси та допомагає долати труднощі життя.

    Нині питання захисту неповносправних, забезпечення їх прав надзвичайно актуальні в контексті подій на Сході держави. Особливої уваги потребують наші захисники, які жертвують власним здоров’ям, захищаючи рідну землю від ворога. Для них однаково важлива і підтримка держави, і тепле людське «спасибі».

    Тож у день людей з обмеженими можливостями ще раз звертаюся до кожного волинянина з проханням проявити розуміння, одначе не як разову акцію, а щодня, бути добрими один до одного. Кажуть, прохання про допомогу – ще й ознака сили. А здатність допомогти – ознака душі! Здоров’я усім, міцності й сили духу!

    З повагою голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

    Переглядів 4438
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua