Версія для друку
П'ятниця, 17 січня 2014 12:45

У 2011 році Волинь вдало розпочала реформування медицини із первинної та вторинної ланок, на часі ж – третинна

Волинь, не входячи у число пілотних проектів в Україні, у 2011 році вдало розпочала реформування медицини із первинної та вторинної ланок, на часі ж – третинна, - наголосив заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Курилюк у коментарі програмі «Акценти».

«У контексті цих реформ створено медичні територіальні об'єднання. Госпітальний округ у Любомлі та Шацьку уже працює та виправдав себе. Маємо позитивні відгуки від пацієнтів. У цьому році запрацював Ковельський госпітальний округ», - розповів він. - У лікарнях багато зроблено у плані забезпечення їх медичним обладнанням, є сучасні діагностичні технології».

Заступник голови ОДА відмітив, що в наслідок такої оптимізації економляться значні кошти. Як результат, об'єднавши три прилеглих райони в один - Ковельський округ, заощаджено 5 млн грн. Ці гроші спрямують на оснащення лікарні медичним обладнанням.

Окрім цього, о б'єднано 20 малопотужних ФАПів, проведено передачу сільської медицини на районний рівень, створено 13 центрів первинної-санітарної допомоги. Три з 13-ти дільничних лікарень реорганізовано в амбулаторії загальної практики сімейної медицини з цілодобовим постом швидкої допомоги.

Що стосується третинної ланки, то Олександр Курилюк сказав: «Охорону здоров'я загалом, а головне – охорону здоров'я матерів і дітей, Президент визначив одним із пріоритетних напрямків державної політики. З його ініціативи в рамках національного проекту «Нове життя» у кожному регіоні України облаштують перинатальні центри, а в Луцьку збудують нове приміщення, яке ми сподіваємось здати в експлуатацію та оснастити надсучасним обладнанням уже в 2013 році».

Переглядів 3364