Версія для друку
П'ятниця, 17 лютого 2023 12:18

Від Небесної Сотні до Небесної Січі

У лютому 2014 року під час прощання із загиблими активістами Революції Гідності Євромайдан згенерував новий символ відданості, мужності, патріотизму - Небесну Сотню. Це збірний образ людей із різних областей, громадян України, Грузії та Білорусі, серед яких і наш земляк – Олександр Бадера.

20 лютого ми вшановуватимемо Героїв Небесної Сотні, але унаслідок повномасштабної воєнної агресії росії Україна має, на жаль, уже не тільки Небесну Сотню, а й Небесну Січ - тисячі небесних захисників. У Небесній Січі чимало тих, хто був тоді на майдані Незалежності, на “Груші”, біля Маріїнського парку, хто йшов беззбройним проти “Беркуту” на вулиці Інститутській чи виходив на мирні демонстрації у Львові й Донецьку, Севастополі та Рівному, Запоріжжі й Івано-Франківську...

Подвиг Небесної Сотні став цементувальним елементом для єднання нашого народу. Цей подвиг слугує прикладом мужності та звитяги для теперішніх героїв російсько-української війни, які на полі бою дають відсіч підступному ворогові, захищаючи право українського народу на незалежність.

Переглядів 5860

Галерея зображень