Версія для друку
Вівторок, 14 грудня 2021 08:40

Звернення голови РДА Юрія Лобача з приводу Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня Україна відзначає День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Лише завдяки їхній самопожертві вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення. До ліквідації наслідків аварії було залучені тисячі фахівців різних професій. Отримуючи великі дози опромінення, інженери, будівельники, шахтарі, енергетики, водії, військові, лікарі - усі, хто пішов тоді не тільки за наказом, а й за покликом серця, зупинили невидимого і дуже підступного ворога.

У цей День низько схиляємо голови перед тими, хто віддав життя, зупиняючи ядерний смерч, хто відвів біду від прийдешніх поколінь. Висловлюємо слова щирої подяки усім ліквідаторам, хто зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи. Бажаємо усім міцного здоров’я, добра, достатку, родинного тепла і миру!

У житті українців Чорнобиль завжди залишиться незагоєною раною. Але окрім шани ліквідаторам і пам’яті про загиблих, ми всі повинні глибоко усвідомити важливість особливих заходів безпеки у сфері використання мирного атома, адже світ такий крихкий, а людство, впроваджуючи винаходи, має бути пильним, щоб не знищити планету!

Переглядів 4164