Версія для друку
Четвер, 09 грудня 2021 08:51

На Волині проаналізували стан виконання державних документів з гендерної рівності

8 грудня 2021 року відбулося засідання регіональної координаційної ради з питань гендерної політики, протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству. Участь у заході взяла заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук.

«Сьогоднішнє наше засідання присвячене виконанню державних програм і завдань гендерного спрямування. Надзвичайно приємно, що на державному рівні вирішується питання гендерної рівності та захисту від насилля, – зазначила Людмила Тимощук. – Враховуючи процес децентралізації в Україні, ми побачили, що територіальні громади також долучаються до цієї спільної роботи. Тож дякую усім за співпрацю та бажаю подальшої плідної роботи у цьому напрямку».

У ході засідання її учасники обговорили та проаналізували стан виконання в області державних документів з гендерної рівності. Серед них – план заходів з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

«Волинь одна із 17-ти областей, що мають окрему програму щодо плану дій на реалізацію резолюції 1325. Тож наразі нашим завданням є створення відповідної коаліції, аби це не перетворилося на переписування державної програми загальними фразами, за якими нічого не буде, а впровадження реальних та ефективних практик, – розповіла радниця голови координаційної ради з питань забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, запобігання на протидії насильству за ознакою статі Наталія Рябушенко.

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 4566