Версія для друку
Середа, 13 жовтня 2021 16:55

Урочистості з нагоди Дня захисників та захисниць відбулися в Овадному

13 жовтня заступник голови райдержадміністрації Віктор Фіщук взяв участь в урочистостях з нагоди Дня захисників та захисниць України, які відбулись у Оваднівській територіальній громаді, на теренах якої розташовані дві військові частини.

Він привітав зі святом усіх, хто любить і захищає Батьківщину, побажав мирного неба над головою. «Пишаюсь тим, що живу в час Героїв!», - звернувся Віктор Сергійович до військовослужбовців та добровольців, котрі з приходом воєнного лихоліття взяли до рук зброю, аби боронити східні рубежі держави. Також він виконав почесні місію та вручив Подяки голови РДА і голови райради та грошові премії за стійкість і мужність, патріотизм і високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків в зоні проведення операції Об’єднаних сил заступникам командира військової частини з морально-психологічного та матеріально-технічного забезпечення, майорам Сергію Алексову і Юрію Приходьку.

У вітальному слові сільський голова Сергій Панасевич пригадав події семирічної давнини, коли усією громадою виряджали на фронт перших воїнів, і висловив радість від того, що за ці роки українська армія значно зміцніла. А ще вручив матеріальну допомогу, виділену з місцевого бюджету, родинам загиблих, учасникам бойових дій, службовцям військових частин. Ці подарунки отримали більше сотні мешканців громади. 

Молитви за рідну землю та воїнів, які її захищають, прочитав священник Сергій Місан із Свято-Покровського храму села Овадне, а потому окропив усіх присутніх святою водою. А святковий настрій учасникам заходу подарував вокальний гурт Свійчівського будинку культури під керівництвом Наталії Петровської – у їхньому виконання прозвучали народні та естрадні пісні патріотичного, ліричного та жартівливого характеру.  

Переглядів 5024

Галерея зображень