Версія для друку
Понеділок, 02 серпня 2021 17:32

Основні питання понеділкової наради у голови РДА

2 серпня в ході наради у голови райдержадміністрації Юрія Лобача йшлося про стан підготовки до навчань територіальної оборони, які мають відбутись у вересні у Оваднівській сільській громаді, а розташування аж трьох з половиною сотень резервістів планується на території місцевого професійного ліцею. Як зазначив перший заступник голови РДА Віктор Сапожніков, виїзд на місце дислокації батальйонів тероборони показав ряд проблем, які слід розв’язувати спільними зусиллями. Зокрема, це стосується зберігання продуктів харчування та приготування їжі, забезпечення належних санітарних умов, організації довезення резервістів на військовий полігон тощо. У зв’язку з цим голова РДА дав доручення перейти з цього питання у робочу площину – цього тижня зібрати нараду з представниками  усіх причетних структур, аби узгодити план спільних дій.

Не менш важливим питанням на сьогодні залишається хід вакцинації населення, зазначив голова райдержадміністрації. І хоч нині на лікуванні перебуває лише шестеро хворих коронавірусом, він наголосив на потребі здійснення щеплень, особливо серед населення груп ризику. Як стало відомо на нараді, у медичних закладах району, окрім Затурцівської амбулаторії, наявні усі три види вакцини, термін використання яких іще чималий. Тож усі охочі можуть скористатись можливістю отримати і першу, і другу дозу препарату, у пунктах масової вакцинації та амбулаторіях ЗПСМ наявні 3862 дози. Лише в Затурцях використано всі попередньо забезпечені їм ліміти, а 5 доз вакцини, що залишились, притримують для повторної вакцинації визначених пацієнтів. Втім, медзаклад подав заявку на поставку додаткової вакцини і очікує на її швидке надходження.

Загалом за тиждень у районі вакцинувались 2435 осіб, протягом вихідних – 245 людей. Низьким залишається рівень охоплення профілактичними щепленнями на Іваничівщині. Голова РДА Юрій Лобач дав доручення усім причетним службам посилити роботу щодо масової вакцинації населення.

Крім того, він розповів про перспективи реформ в управлінській галузі  - про це дізнався під час відрядження до Києва. Відтак, як розповів голова райдержадміністрації, розроблено законопроект, яким передбачається утримання із державного бюджету районних рад граничною чисельністю 8 штатних одиниць на перехідний період, допоки не будуть внесені зміни до Конституції. Натомість місцеві державні адміністрації, як і передбачається законопроектом №4298, з його ухваленням отримають повноваження наглядових органів, що контролюватимуть дотримання законодавства радами  громад.  

Переглядів 4120