Версія для друку
Неділя, 19 листопада 2017 11:46

День Гідності та Свободи: на Волині затверджено план заходів

21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи, відповідно до указу  Президента України Петра Порошенка №300/2017 від 30 вересня 2017 року, аби вшанувати громадянський подвиг учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності.

Враховуючи важливе значення цих подій для утвердження демократичних цінностей, ідеалів свободи і справедливості та європейського шляху розвитку, заплановані пам’ятні заходи заплановані у всіх куточках країни.

Що ж стосується Волині, то затверджено план заходів з підготовки та відзначення Дня Гідності та Свободи. Відтак, 21 листопада 2017 року у Луцьку та інших населених пунктах області відбудуться меморіальні, урочисті та культурно-мистецькі заходи за участі представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, духовенства, учасників революційних подій в Україні у 2004, 2013-2014 роках та учасників антитерористичної операції  на Сході.

Зокрема, о 13:30 на площі перед Луцьким медколеджем відбудеться освячення меморіальної дошки загиблим воїнам УПА. Опісля – о 14:00 розпочнеться громадська хода від Луцького медколеджа до Театрального майдану, де священослужителі відслужать панахиду. О 14:30 відбудеться покладання квітів до пам’ятного фотостенду «Герої небесної Сотні – Загинули за Єдність України». На заверешення в приміщені обласного академічного українського музично-драматичного театру імені  Тараса Шевченка відбудеться тематичний захід, що розпочнеться о 15:00.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Переглядів 4238